2018-09-19 1076 views
今日去左住現崇山既朋友屋企, 夜晚朋友帶左我落樓下間豪園食飯, 朋友話呢間豪園係老字號, 係佢地屋企人既飯堂, 所以要帶我試下。豪園既裝修好開揚, 座位好闊落, 除左有室內坐位, 仲有露天茶座, 朋友話佢地天氣涼涼地既時間必定坐露天, 方便帶寵物。揸車既朋友仲方便睇車。呢到夜晚都有好多唔同款式既小菜選擇, 仲有2 人餐同4人餐揀, 必定揀到自己心水。 今晚朋友揸主意, 叫左一個支竹豆腐班腩煲 ($88), 一個方魚炒芥蘭($78), 咖哩魷魚($48), 好滿足。每個小菜都有一個飯同例湯一碗。上菜速度快, 小菜夠熱, 份量足。支竹豆腐班腩煲 ($88),上枱仲滋滋聲, 好香, 好夠味, 班腩唔會好厚粉漿, 肉質仲好嫩滑, 支竹豆腐吸晒D 汁, 係最惹味。 每餐都要有菜, 今晚叫左比較少食既芥蘭, 方魚炒芥蘭($78), 方魚肉碎蠔仔粥就食得多, 方魚炒菜都係第1次食, 原來方魚炒菜好香, 芥蘭好脆口, 唔會炒到好油同老晒。咖哩魷魚($48),  D 水魷好爽口, 不過個咖哩汁先係精髓, 少少辣, 個汁唔會太杰, 我地唔浪費個汁, 用黎撈飯, 好味。豪園星期一至五晚飯仲有9折呀, 值得試
支竹豆腐班腩煲
方魚炒芥藩

咖哩魷魚
豪園星期一至五晚飯仲有9折呀, 值得試下。
2018-09-19
$100 (Dinner)
支竹豆腐班腩煲