2016-03-14 368 views
落雨天無乜心機搵餐廳就入左呢間細鋪仔啦 (後來先知原來有樓上既), 見時間仲早, 就慢慢研究下餐牌, 於是店員就推介左幾款特色菜比我地啦第一味: 鑊仔蘿蔔石斑仔望住師父係魚缸拎條魚出泥, 超新鮮, 仲會識跳嫁! 滿心期待, 絕對不負所望啦! 首先, 條魚完全係足晒秤既, 先飲啖湯, 甜甜地既, 因為入面有粟米啦, 蘿蔔啦仲有蔥, 非常鮮甜~之後再試下D蘿蔔, 唔好太淋, 而且都有魚既鮮味! 之後就食主菜----石斑仔啦! 石斑仔唔會太硬, 有咬口既, 絕對唔會因為鑊仔而變得太熟啦, 而且最緊要係新鮮, 唔係出名既海鮮店, 但都有咁既水準, 值得推介啦第二味: 羊腩煲其實呢個時節能夠有羊腩食都已經好少數, 真材實料! 羊腩唔會太蘇, 而且都幾入味, 店員幫我地加水果時都係加埋羊腩湯汁嫁! 絕對係有誠意, 配上生菜底, 真係入晒味呀兩款完全夠晒3個人食! 絕對係抵食之選嫁!

第一味: 鑊仔蘿蔔石斑仔

第二味: 羊腩煲

兩款完全夠晒3個人食! 絕對係抵食之選嫁!

Other Info. : 老闆好有心機講解每道菜既煮法, 絕對保證無欺場, 而且每樣都有花心思嫁
2016-03-13
Type of Meal