2021-04-05 894 views
在馬灣一日遊後要尋找晚餐的目標時,發現附近大多是西餐,亦因為公眾假期,很多餐廳都是人頭湧湧。經過這中式餐廳門外有一大堆人等外賣,相信食物質素一定不錯,才會令附近的居民都會密密幫襯。幸好剛剛不用等位,坐下後聽到源源不絕的外賣電話。我們都不等了,立即叫餸吧!蒸三色蛋是10分的滑呀!小朋友很喜愛,添了一碗又一碗的白飯薑蔥霸王雞- 細細件的雞,入味之餘又夠滑,我們吃了第一碟後再encore呢!椒鹽豬扒- 啖啖肉又香口,食肉獸至愛馬拉盞白菜仔炒牛肉 - 唔夠辣,但啲白菜仔好甜金銀蛋浸白菜 - 大大兜啱小朋友食沙嗲牛肉粉絲煲- 呢個就略嫌太鹹同太多配菜侍應姐姐們個個都好好傾,完全係家常菜嘅風味。玩完一日食到呢一餐十分之滿足,食完仲可以喺隔離碼頭上船回程,好方便呢

蒸三色蛋是10分的滑呀!小朋友很喜愛,添了一碗又一碗的白飯

椒鹽豬扒- 啖啖肉又香口,食肉獸至愛

馬拉盞白菜仔炒牛肉 - 唔夠辣,但啲白菜仔好甜

金銀蛋浸白菜 - 大大兜啱小朋友食

沙嗲牛肉粉絲煲- 呢個就略嫌太鹹同太多配菜