2019-08-29 49 views
佐敦好多美食,今次就揀左小菜既餐廳,坐位不少,但卻滿座; 裝潢不豪華,價錢亦大眾化,但食物味道豐富,最重要我覺得交通方便,因為出地鐵站唔洗3分鐘就到呢廚窗有掛上少量海鮮,但職員話佢地大部份都預訂了,下次黎記得要訂好啊。今次就只叫menu及牆上的餐牌吧 杏汁花膠湯有大大塊花膠,杏汁清甜,適合女士飲杏汁白肺湯應該係同一窩杏汁吧,係配白肺功效唔一樣,同樣好飲豉椒炒蜆夠惹味,都算乾淨唔多沙,大碟啲更好黃金四季豆原來四季豆都可以配咸蛋,第一次食,味道入口比想像中清淡,唔太濃,好鐘意咸蛋炒,多點更好椒鹽雞軟骨成晚最快清晒既餸,炸得好好味,唔太油膩,仲好夠味添黃金蝦 上枱見成隻黃色,仲怕會太咸,但入口都唔覺咸,反而覺得淡味都ok豉椒鵝腸最後叫多個小菜配飯食,亦係好惹味,少少辣好開胃小菜份量不大,剛好適合2~4人分享

杏汁花膠湯
有大大塊花膠,杏汁清甜,適合女士飲

杏汁白肺湯
應該係同一窩杏汁吧,係配白肺功效唔一樣,同樣好飲

豉椒炒蜆
夠惹味,都算乾淨唔多沙,大碟啲更好

黃金四季豆

椒鹽雞軟骨
成晚最快清晒既餸,炸得好好味,唔太油膩,仲好夠味添

黃金蝦

豉椒鵝腸
最後叫多個小菜配飯食,亦係好惹味,少少辣好開胃

小菜份量不大,剛好適合2~4人分享
2019-08-27
$150 (Dinner)