2010-08-27
聞說路德圍附近有間印尼菜好味,但一直無試。今晚因為阿哥提議,所以去左,佢之前食過覺得不錯,所以係食過翻尋味。去到發覺店子原來好細,我地三個人得番一張坐出面的檯,但果張檯係對正抽油煙機排氣,叫人點坐?還好對面燈飾鋪已關門,老闆就幫我地搬張檯去對面自成一角,型~三個人都細食或唔想太飽,先定下策略睇下有幾大碟再算。叫左個巴東牛肉,椰汁雞,串燒,等都算正常時間,可能因為佢個格局似家庭式經營啦。巴東牛肉用牛展,牛展大大件好足料,牛展好腍,巴東汁辣辣地幾開胃,一碟份量應夠三至四個人用,不錯。椰汁雞除左雞仲有隻開邊蛋,蛋面炸過,彈牙香口好多。個汁幾好味,有椰香又辣辣地,撈飯最好,但我地今次隻雞唔多入味,希望下次好d啦。串燒我地叫左雞同牛,兩樣都好好味,雞肉明顯見到上面既醃料,牛肉唔韌,兩者配上面個花生沙爹醬都好好味呢。最後還叫左兩杯飲品,一杯印尼咖啡,一杯熱檸茶,阿哥話杯印尼咖啡得,但因為夜晚真係唔敢飲咖啡,下次再試吧。這間店真的不錯,我覺得好過某d大大間的印尼菜,有機會再黎幫襯吧。