2015-05-06 786 views
放假跟飯伴四周圍去吃喝玩樂,呢日入完赤柱, 晚飯時間來到西灣河覓食,在openrice中發現了這間日本菜的小店,便來到試試看。一入去地方不大, 就只有2張4人木檯,幸好我們晚上6時多就已經來到,都不用等位,店內有很多圖書和玩具,我覺得自己好像進入了別人的家裡去的感覺呢! 哈哈!店內有點餐紙, 估唔到地方細細但係有咁多款野食可以選擇!就等我講下我地試左嘅食物喇!1. 三文魚壽司 - 哇, 呢個好厚身好香呢! 佢唔算好多油香果隻, 不過夠哂肥美同新鮮, 岩哂我呢D三文魚怪!2. 帶子壽司 - 呢個都不過不失, 都係新鮮鮮甜GE~3. 蛋卷 - 我地以為係燒玉子GE朋友, 雖然黎到唔係, 但係都正常, 唔會整到好乾身.4. 蟹柳壽司 - 蟹柳材料不錯, 以呢個價格吃到也有水準.5. 瀨尿蝦壽司 - 呢個就真係太乾身, 唔太岩我地兩個胃口了.6. 雞肉串 - 無咩特別, 有D似自己在super market買番黎叮熱的感覺, 不過好多日本餐廳都係咁.7. 龍蝦沙律 - 呢個幾得意, 其實我唔係太知道我食緊果D係唔係「龍蝦肉」, 不過佢有D一舊舊肉質爽口的伴了沙律醬, 雖然唔知係咩但係又幾得意呢
放假跟飯伴四周圍去吃喝玩樂,
呢日入完赤柱, 晚飯時間來到西灣河覓食,
在openrice中發現了這間日本菜的小店,
便來到試試看。

一入去地方不大, 就只有2張4人木檯,
幸好我們晚上6時多就已經來到,
都不用等位,
店內有很多圖書和玩具,
我覺得自己好像進入了別人的家裡去的感覺呢! 哈哈!

店內有點餐紙, 估唔到地方細細但係有咁多款野食可以選擇!
就等我講下我地試左嘅食物喇!

2. 帶子壽司 - 呢個都不過不失, 都係新鮮鮮甜GE~
三文魚 & 帶子壽司
7. 龍蝦沙律 - 呢個幾得意, 其實我唔係太知道我食緊果D係唔係「龍蝦肉」, 不過佢有D一舊舊肉質爽口的伴了沙律醬, 雖然唔知係咩但係又幾得意呢!
雞肉串; 龍蝦沙律
8. 冷烏冬 - 我地2個都好中意食烏冬, 所以最後我地冷熱都試哂, 哇哈哈! 本身個烏冬好好味, 個湯我地就覺得可以濃番少少, 不過$10一碗仔, 個CP已經超哂值喇!
冷烏冬
9. 熱烏冬 - 當然係同一款烏冬的味道, 我地都好中意食, 飯伴就中意食熱呢個多D, 因為佢話個湯好味D, 同埋有D配料WO~
熱烏冬
10.象拔蚌壽司 - 不過不失, 不過都有少少拔蚌味ge~
最後我地埋單2個人都唔駛$200, 所以真係CP值超高! 食材新鮮是這裡的其中一個賣點! 大家有機會要試試看呢! 支持本土小店!
2015-04-26
$90 (Dinner)
三文魚 & 帶子壽司
冷烏冬