3K
2023-12-23 316 views
戲院樓上開左新餐廳,地方幾大,用上綠色小清新格調,仲係寵物友善餐廳黎。見環境唔錯,餐牌又幾啱食,仲免加一添,就試下佢啦😋⭐為食之選自己就點左為食之選,有兩款主食同一個涼菜,揀咗馬鈴薯燉牛肉、醬燒黑豚腩肉、日式胡麻豆腐,再配上日式醬油蛋拌飯,黎到覺得好豐富呀😍炆得軟淋嘅薯仔同紅蘿蔔配上肥牛,好有家的感覺。黑豚腩肉肥美香口,醬油蛋蛋味香濃,配上軟綿綿嘅白飯好好味。另外隨餐仲會附上漬物同鹽味蛤蜊湯,個漬物係欖菜毛豆仁,鹹鹹甜甜勁好下飯。個哈利湯係全份餐唯一嘅熱食,係咁凍嘅天氣下,個湯飲完真係暖笠笠。⭐大食之選朋友就點咗大食之選,呢款餐可以揀三個主食,佢就揀左招牌腐乳鹽酥雞、忌廉蟹肉餅、秘製牛肋條,又係加埋日式醬油蛋拌飯,上枱時香噴噴㗎🤤鹽酥雞同蟹肉餅都係即叫即炸,嚟到熱辣辣又香脆。牛肋條炆得軟腍入味,醬汁香甜。再來一口充滿蛋汁的珍珠飯,滋味十足。⭐招牌茉莉奶白 & 輕芝士岩鹽奶蓋綠茶加仙草跟餐沒有飲品送,但可以優惠價加特飲。點了個招牌茉莉奶白,要少甜,茉莉茶底清香,奶味香濃。朋友就點咗芝士奶蓋,個芝士奶蓋鹹鹹滑滑幾好味,另外仲加咗仙草,但店員話仙草放入杯嘅話,個飲品就會細杯咗,所以仙草分開上
見環境唔錯,餐牌又幾啱食,仲免加一添,就試下佢啦😋
⭐為食之選
⭐大食之選
⭐招牌茉莉奶白 & 輕芝士岩鹽奶蓋綠茶加仙草
跟餐沒有飲品送,但可以優惠價加特飲。點了個招牌茉莉奶白,要少甜,茉莉茶底清香,奶味香濃。朋友就點咗芝士奶蓋,個芝士奶蓋鹹鹹滑滑幾好味,另外仲加咗仙草,但店員話仙草放入杯嘅話,個飲品就會細杯咗,所以仙草分開上,等我哋飲到咁上下先至放入去喎,好均真呀👍
其實有幾款主食都想試,下次嚟試下其他先😋
2023-12-22
$130 (Dinner)