2022-10-05
今日晏晝見唔係好肚餓,行經先達附近見到一間新開餃子串燒店☺️所以就入去試吓😆入到去見環境簡單整潔,目測似係家庭式經營,見好多唔同年紀嘅姨姨姐姐喺度包緊餃子🥟我哋點咗一碟餃子🥟及幾串串燒🍢🍢明太子餃子🥟我諗入黎係一定要點炸餃子🥟因為佢哋炸到外皮好香脆,但係又保留到肉汁😋😋加埋點睛既明太子醬,呢個推介👍燒翠玉瓜燒到軟硬適中又唔會乾到苦澀☺️燒魷魚肉爽而唔靭,幾有咬口燒一口和牛和牛味都頗香,又juice🤤🤤燒京蔥雞腿肉京蔥吊出雞腿肉鮮味道燒牛舌用牛舌心燒,肉質更嫩燒帆立貝帆立貝算大粒及新鮮👍燒蠔呢個就麻麻哋,有d細粒燒茄子燒茄子都算係我必點嘅串燒之一,呢個食落都唔錯,茄肉一夾就起😋明太子雞翼除咗餃子🥟第二好食😋因為啖啖肉好滿足,而且我發覺我都幾鍾意食明太子嘅食物🤭📌 餃燃串 (旺角)旺角通菜街107號地舖#串燒 #餃子 #家庭式經營 #旺角小店 #餃子控 #dumpling #bbq #teamhappyfoodies #thefoodieinitiative #globaleats #thefoodiesinternationalchat #foodiesinternationalchat
我哋點咗一碟餃子🥟及幾串串燒🍢🍢
明太子餃子🥟
燒翠玉瓜
燒到軟硬適中又唔會乾到苦澀☺️
燒魷魚
肉爽而唔靭,幾有咬口
燒一口和牛
和牛味都頗香,又juice🤤🤤
燒京蔥雞腿肉
京蔥吊出雞腿肉鮮味道
燒牛舌
用牛舌心燒,肉質更嫩
燒帆立貝
帆立貝算大粒及新鮮👍
燒蠔
呢個就麻麻哋,有d細粒
燒茄子
明太子雞翼
📌 餃燃串 (旺角)
旺角通菜街107號地舖