2023-11-20
韓菜總離不開炸雞烤肉呢啲重口味嘢 但深水埗呢間小店有啲韓式家庭料理嘅感覺 唔重口味 亦足料ʕ≧㉨≦ʔ店面唔大 但枱枱坐滿~裝修以湖水綠做色調 牆身貼左啲小清新系𝕡𝕠𝕤𝕥𝕖𝕣 帶點可愛韓風感.♥ 煎雞蛋卷 $⑥⑧睇相見芝士蛋卷非常拉絲 可惜當日賣哂(ᗒᗣᗕ)蛋卷軟熟滑嫩 咬開有微微蛋汁 蛋味超濃~相信落左五隻蛋哈哈.♥ 韓式紫菜飯卷自選可配牛肉/五花腩/吞拿魚 阿豬媽想你食多啲菜 所以飯同肉嘅比例較少 食落爽脆清新啲.♥ 迷你泡菜煎餅 $⑨⑧香口微脆邊 唔似一般韓式煎餅咁燶咁油膩 粉感亦唔重 泡菜味濃郁過癮~.♥ 韓式辣炒年糕 $⑦⑧♥ 韓式牛肉炒粉絲 $⑧⑧年糕煙韌惹味 醬汁濃稠度剛好~炒粉絲無出面咁油膩 同樣有大量蔬菜 食完唔會太口渴 兩款都大大碟呢
♥ 煎雞蛋卷 $⑥⑧
♥ 韓式紫菜飯卷