2023-06-10 216 views
餃里 炮台山宏安道2-12 號宏輝大廈地下6號舖Shop 6, G/F, Wang Fai Mansion, 2-12 Wang On Road North PoinT包餃是項親子活動, 小時只要準備好餃皮同已預先調味的餃子餡, 圍在桌密密包, 通常會包過百隻, 因方便雪藏好, 日後小朋友沒有廚藝開滾水煮熟就可以食。以飽滿的餃子而出名, 路過見價位也是平民, 一於買些餃子回家吃,懷念一下以前的味道。有很多不同餡料, 以6/9隻咁ORDER, 最稱心是可以拼餃, 比人試多幾個味。 餃子的叫了 $48 韭菜煎餃(9隻)、$60 泡菜鮮肉煎餃(9隻)。除了煎餃, 店都有湯餃, 個湯底仲好健康, 有蕃茄薯仔肉碎同無花果栗子腰果素湯, 因我愛吃有口感香脆的,才點了香口的煎餃。個底真的有煎到小小焦香, 點辣醬很惹味, 餡料飽滿, 豬肉有慘了些許肥肉, 菜同肉的比例約是4:6。泡菜鮮肉有泡菜的酸辣味, 我自己很愛吃泡菜的, 比個LIKE 佢$42 6隻白洽椰菜豬肉餃,呢個是男朋友, 加辣油食, 好味, 有水準, 價格又親民, 一個人食十幾隻都可以。#香港探店 #香港美食 #hkfood #hkfoo
餃里
炮台山宏安道2-12 號宏輝大廈地下6號舖

#香港探店 #香港美食 #hkfood #hkfoodie #yummy #foodporn #delicious #cuisine #food #restaurant #don #dumpling #餃里 #restaurant #香港必食 #高CP #炮台山