2023-03-01
尋日收工收夜左,趕唔切返屋企煮飯😆之後就同屋企人一齊出街食,去左呢間檸檬🤣🤣佢哋裝修非常搶眼,用咗非常鮮艷嘅檸檬黃🍋一 眼就睇到😆而且超易認🥰記得佢哋新開時都有幫襯過,質素唔錯的,cp值高👍今次揀咗一個超值套餐及兩個小菜🤤🤤鮑魚雞煲真係有鮑魚㗎🤩🤩仲要係唔止一粒😍😍雞煲份量唔細,而且雞肉好細嫩,非常入味,送飯一流👍👍菠蘿生炒骨呢個生炒骨都係大碟夾抵食,酸酸甜甜嘅茄醬,再加上菠蘿,越食越開胃😋😋檸檬雞球入得檸檬冰室,點可以唔點檸檬雞球🤭檸檬雞球啖啖肉,外脆內軟,糖漿及檸檬比例適中,愈食愈滋味🤤美式雜扒呢個雜扒有雞牛豬,仲有腸仔同煙肉,啱晒我呢啲樣樣都想食嘅人☺️鐵板上仲更加加分👍食物多咗一份焦香😋每個小菜仲送上例湯,有中式粉葛湯同羅宋湯揀🤤好足料👍至於飲品方面我哋點左佢嘅雜果賓治,好大杯🤩🤩好靚仲點左佢地嘅杏汁霜,非常好飲👍仲有蛋白☺️☺️📌 檸檬冰室 (冠天閣) (觀塘)觀塘康寧道11號冠天閣高層地下#港式料理 #港式茶餐廳 #冰室 #cp值高 #茶餐廳 #檸檬冰室 #餐廳推薦 #觀塘美食 #美食推介 #飯堂 #yummy #kwuntung #hongkongfood #hkfoodie
而且超易認🥰
鮑魚雞煲
真係有鮑魚㗎🤩🤩仲要係唔止一粒😍😍
菠蘿生炒骨
檸檬雞球
美式雜扒
每個小菜仲送上例湯,有中式粉葛湯同羅宋湯揀🤤好足料👍
至於飲品方面我哋點左佢嘅雜果賓治,好大杯🤩🤩好靚
仲點左佢地嘅杏汁霜,非常好飲👍仲有蛋白☺️☺️
📌 檸檬冰室 (冠天閣) (觀塘)
觀塘康寧道11號冠天閣高層地下