2023-05-18 414 views
深水埗家後餃子店, 係我食過暫時最出色的餃子, 我是香港土生土的香港人, 不知何解對餃子情有獨鍾, 可以講好多餃子店我都食過, 但要我值得推介及寫食評的就是間「家後」喇!每次到場都只有選擇外賣 因為實在太多人等緊堂食。 今日終於有位喇, 可以入去吃。呢間店嘅餃子不論是香菇粟米雞肉餃、雲耳椰菜豬肉餃、畫芫茜豬肉餃、 及韭菜豬肉餃都係我最喜歡嘅餃子。 粒粒餃子都係脹卜卜紮紮實實, 而不論湯餃或煎餃以上嘅餃子我十分喜歡。 佢哋嘅餃子口感豐富材料新鮮 ,尤其係芫茜豬肉餃, 好食到不得了, 皮薄餡靚, 芫茜惹味新鮮, 食落口湯汁爆滿 在口內, 一個字絕。 韭菜湯餃同樣出色, 食落口好香韭菜味好惹味, 一碗8隻係唔夠食的對於我嚟講😂😂。 我見好多人都大包細包叫外賣, 可見佢喺深水埗 餃子店嚟講真係有朶㗎。仲有一個特別為佢係有甜品食, 重點推介開心果芝士蛋糕, 好出色, 係你估唔到咁好食, 芝士味香濃蛋糕香滑軟熟唔係太甜, 大家不妨試下一定有驚喜。

2023-05-16
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Dining Offer
Group-buy