2016-06-08
好耐都沒跟朋友一起去食東西了~ 今次朋友睇完食評SEND左D相比我地睇, 見到都好想食, 所以一直都好期待呢次既晚餐, 一來可以見下朋友, 二來又可以食下好野一去到石硤尾, 跟住GOOGLE MAP去行, 其實都幾難搵, 要行到石硤尾的街市再上一層先搵到, 終於黎到, 已經嫻多人係門口排緊隊啦, 好彩我們有BOOK刑位, 所以一陣就入得去啦~ 餐廳入面既裝潢都好有以前茶樓既特色, 好有古代香港既情懷~一黎, 朋友推薦一定要飲凍朱古力, 果然好飲, 好濃郁既朱古力味, 再配上擠係杯上既CREAM好FULL好滿足呀我們再叫了一些比較出名既菜式, 風沙雞, 外皮好香脆, 雞肉好嫩滑, 再夾埋放係雞上的香酥蒜泥, 真不能不配上一碗白飯, 所以我們都叫了3個白飯4人一齊SHARE我地好彩有點到呢個明太子炒飯, 因而真係好好味, 有好香既明太子味, 另外, 因為係明火炒既, 好有爐氣 仲加上蟹柳粒, 蛋粒一齊炒, 配上蔥香, 香氣四溢YUMMY YUMMY另外, 我們都點了一個金銀蛋蒜子浸白菜仔同肥牛粉絲煲, 碟白菜仔既味道唔錯, 因為白菜仔同金銀蛋一齊煮, D味都入晒D菜度, 係幾好, 但個人
餐廳入面既裝潢都好有以前茶樓既特色, 好有古代香港既情懷~