2018-12-21 779 views
去開一間嘅牛肉麵餐廳已經冇再營業, 帶住落寞嘅心情沿謝斐道繼續搵嘢食, 經過"靠得住", 唔記得係邊度聽過佢個名, 再望下佢門口嘅廣告, 話係米芝蓮推介, 可能之前喺雜誌見過啦雖然佢係叫做"米芝蓮"餐廳, 但係平日夜晚都唔係好多人, 唔使排長龍。 又見到佢夜晚有湯麵, 我呢個湯麵怪就走咗入去試下啦自選配料叫左蝦和蜆, 湯底叫咗唔辣嗰隻, 見到碗湯麵第一個嘅感覺係, 佢同其他專食湯麵嘅餐廳唔同, 望落好似自己喺屋企煮, 沒有芫茜蔥蒜粒肉碎等等, 但係就有冬瓜粒, 菇類和煙鴨胸, 試下第一啖湯 --- 超級好飲 佢標榜話係冇味精, 飲落都幾肯定唔係味精湯, 似係屋企煲既冬瓜湯。 食材都好新鮮, 蝦都爽口, 蜆肉冇沙。最後當然係連啲湯都飲埋啦 一定一定會再幫襯

最後當然係連啲湯都飲埋啦
一定一定會再幫襯