2018-04-03 139 views
Thanks for the invitation😎🤟🏻所以話日本人真係做咩都好有心機🤔🤓-荃灣中心的日式洋食屋 翔 的地方非常隱蔽開放式廚房可以見到入面一舉一動👫老闆和老闆娘是夫妻檔從日本來香港🇯🇵從老闆娘的態度感覺到日本人好好客的態度😫好想去日本呀-日本風味燒雞pizza(HKD98)餅底好脆😳全部都係即叫即做吃幾塊都唔覺漏芝士份量都好足👍🏻pizza鹹鹹甜甜 口味好特別🤔好有fusion的感覺質素絕對拍得上出面好貴嘅西餐廳😍-巴拿馬生火腿香蒜辣意粉(HKD98)不得不說老闆真的好細心由於生火腿味道偏鹹 所以意粉味道偏淡之餘 亦沒有加入重口味的醬料 反而用淡淡的蒜香調味中和了火腿的鹹味雖然是辣意粉 不過辣味不重怕辣的朋友點這個也不怕好辣的人就不要有對傷心酸辣粉的期望了-自家製漢堡排日本香草腸定食(HKD88)漢堡扒不像快餐店吃到的乾乾的漢堡扒相反地濕潤而且香口🧐香草腸亦有濃郁的香草的香味👍🏻飯用了珍珠米😋不過可能水加了太多的關係所以令米整體偏軟 做不到粒粒分明的效果🙁-飯前包括餐湯➕飲料南瓜忌廉湯不像是外面的罐頭湯南瓜味好濃郁😍😍encore多碗都唔怕🤤
Thanks for the invitation😎🤟🏻
所以話日本人真係做咩都好有心機🤔🤓
荃灣中心的日式洋食屋 翔 的地方非常隱蔽
開放式廚房可以見到入面一舉一動👫
老闆和老闆娘是夫妻檔從日本來香港🇯🇵
從老闆娘的態度感覺到日本人好好客的態度😫好想去日本呀
日本風味燒雞pizza(HKD98)

餅底好脆😳全部都係即叫即做
吃幾塊都唔覺漏
芝士份量都好足👍🏻
pizza鹹鹹甜甜 口味好特別🤔好有fusion的感覺
質素絕對拍得上出面好貴嘅西餐廳😍
巴拿馬生火腿香蒜辣意粉(HKD98)

不得不說老闆真的好細心
反而用淡淡的蒜香調味
中和了火腿的鹹味
雖然是辣意粉 不過辣味不重
怕辣的朋友點這個也不怕
好辣的人就不要有對傷心酸辣粉的期望了
自家製漢堡排日本香草腸定食(HKD88)

漢堡扒不像快餐店吃到的乾乾的漢堡扒
相反地濕潤而且香口🧐