呢個星期天氣凍咗唔少,好想食返D鑊氣小炒,暖一暖身~同事話試過九龍城有間私房菜好出色,話一定要帶我去試吓!原來就係富寶會所私房菜,位於九龍城侯王道28號1-2樓,鄰近地鐵站,而家有屯馬線,去九龍城真係方便咗好多!今日叫咗兩個小菜食,的確係好出色,等我下次又帶屋企人黎試吓先~生煎鹹魚肉餅肉餅煎至金黃色,賣相好吸引!肉餅加入鹹魚再煎香,食落鹹香味濃好結實,啖啖香口惹味,拌飯一流!花枝蚌片炒西蘭花西蘭花新鮮翠綠,炒得好爽脆,軟硬度恰到好處~加入花枝蚌片同炒,鮮味十足又有咬口,健康又滋味~臨走前店員特別提醒如果想食海鮮最好提前預訂,確保一定有貨~而且餐廳有麻雀檯供娛樂用途,好岩一大班朋友或者屋企人黎,仲可以聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕,慶生一流啊!而且提供包場包房服務,一班人就可以玩得更盡興啦!#九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶 #九龍城美食 #美食推薦 #香港美食 #私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜  #侯王道28號

生煎鹹魚肉餅
花枝蚌片炒西蘭花