2014-08-04 1246 views
元朗真係一個美食天堂,一條鳳攸南街已有多種選擇,今晚響附近食飽dinner後honey話帶我食甜品,見到外觀同menu係新派甜品已很期待,一打開menu第一頁已相當吸引,盆栽甜品,單係gimmick已攞哂分,好有creative, 又有時下大熱的分子雪榚及變味粉等等,我地左揀右揀最終order甜品如下:心太軟配蜜糖脆脆雪榚 - 賣相好靚,碟上中間白色的係蛋白cream, 此心太軟朱古力味很濃,愛dark chocolate的食家就岩哂,入面又濃又香滑既朱古力漿實在太美味,雪榚球可揀味道,今次決定要個特別點的蜜糖脆脆,可惜有點失望的是個雪榚球只有普通甜味(好似純白糖味雪榚般), 我食唔出有蜜糖味及有幾脆,我倆好遺憾唔叫番朱古力味。。。。伯爵茶牛乳布丁配蛋白脆餅 - 很優雅高級的甜品設計,一杯淺啡色的伯爵茶布丁處理得好好,沒有茶本身的苦澀味之餘布丁好滑身亦不太甜(淡甜對我來說便剛好), 碟上中間的蛋白cream配上蛋白餅好好味,雖然蛋白餅食落口像食空氣般但蛋白味道香濃食到停唔到口,整個甜品高雅清爽可口,我個人十分滿意。開揚式廚房都夠大,menu中甜品款式亦很多,期待短期內再來試其他特色甜品

total埋單剛好$100~
2014-08-02
$50 (Last Night Supper)