2017-01-23 1571 views
提前慶祝男朋友的生日 巧合下見到openrice做緊訂座後主餐牌7折 就決定一定要試!Crab cake--個面煎到脆脆地 蛋黃醬香但唔會蓋過個蟹餅味 但如果可以再濃既蟹味就好Beef tartare--男朋友想試好耐 比較少餐廳會提供呢樣菜色 一嚟麻煩 二嚟係要靚質素既牛肉先比人生食,但我個人就覺得可以吧 因為我本人唔太好生牛肉 但佢食落其實唔會有嘔心既質感同味道 有興趣既人可以一戰Duck confit--法國菜中既經典 聞名不如見面 煎香左既鴨皮好香  入口即溶 鴨皮係嘴裡面化開 充滿油香  啲肉又腍身 連啲配菜都非常入味同配合 推薦!好多去食過既人都推介佢 對於非常中意食甜點既我嚟講簡直不能抗拒  無論係雪糕定個cream brûlée都有加雲呢拿籽 好香好順滑  個焦糖面亦很脆口  很夾!整體:野食水準都幾高 店員服務亦好好 餐廳燈光有少少暗但好適合情侶或者三五知己一聚7折真係好抵食 大家把握機會!
Crab  cake
Beef  tartare
duck  confit
Cream  brûlée
7折真係好抵食 大家把握機會!
2017-01-19
$270 (Dinner)
Celebration
Birthday