2017-11-07
成日聽D富豪去這裡吃飯,終於今日約埋朋友黎感受一下。朋友預早訂枱。我一到步,自動門一開,立即見到三位侍應,其中一位更殷勤地帶我坐 Lift 上三樓就座,帶位服務果然非常周到呢!我地四個人,還被安排坐一張六人枱。叫了普洱茶和鐵觀音,同樣是水滾茶靚。我地一共叫左10樣野食。筍尖鮮蝦餃♡蟹籽蒸燒賣♡柱侯金錢肚瑤柱珍珠雞♡風味腊腸卷♡雞粒荔芋角鳳鳳千層糕♡爽滑鮮蝦腸♡蒜茸蒸鮮魷蛋白杏仁茶上菜速度都算快,只是我們後加單才慢。蝦餃夠哂大粒,蝦肉又夠彈牙,熱辣辣加埋辣醬來吃,極級美味。蒜茸鮮魷🐙比起其他酒樓件數較多,味道清得來又惹味。珍珠雞較為普通,只是明顯多些瑤柱而已。雞粒荔芋角,新鮮炸起,夠哂熱氣,皮外鬆化香脆,味道可口。風味腊腸卷,上枱時已剪開六件,夠哂細心周到。一咬落去,鹹香味濃,正。柱侯金錢肚,醬汁味道恰到好處,金錢肚炆得夠冧身,熱辣辣相當美味。燒賣,蟹籽不多,蝦肉彈牙,算是大粒,但我覺得蝦餃好食D呢!還有爽滑鮮蝦腸和鳳凰千層糕,兩款點心都好好味。蝦腸的蝦肉夠新鮮彈牙,有兩條菜心仔伴碟。千層糕是甜點,層次味道分明,可惜我食到忘形,忘記了影相。最後就是吃蛋白杏仁茶,明顯不夠熱,但勝在味道不淡
我地四個人,還被安排坐一張六人枱。
叫了普洱茶和鐵觀音,同樣是水滾茶靚。
我地一共叫左10樣野食。
筍尖鮮蝦餃♡蟹籽蒸燒賣♡柱侯金錢肚
瑤柱珍珠雞♡風味腊腸卷♡雞粒荔芋角
鳳鳳千層糕♡爽滑鮮蝦腸♡蒜茸蒸鮮魷
蛋白杏仁茶
上菜速度都算快,只是我們後加單才慢。
雞粒荔芋角,新鮮炸起,夠哂熱氣,皮外鬆化香脆,味道可口。
燒賣,蟹籽不多,蝦肉彈牙,算是大粒,但我覺得蝦餃好食D呢!
最後就是吃蛋白杏仁茶,明顯不夠熱,但勝在味道不淡又不太甜,杏仁味香濃,蛋白都不少,口感很香滑。
埋單服務非常快。
整體侍應很禮貌。
一分錢一分貨,這餐食得滿足。
匯豐和恒生信用咭仲有九折優惠。