2010-01-30 11 views
個人都幾鍾意食烏冬,平日都有去開赤丸食。放工行過,見到好似好pro 咁o係門口賣晒烏冬咁,排隊等左成半個鐘都諗住會值得一試。黎到梗係要試烏冬啦,所以就Order 左一冷一熱:-赤豚肉蕃茄豬骨熱湯稻庭:烏冬本身係無得彈,不過口感就似足X桃牌上海面。赤豚肉即鞋口肥豬肉。蕃茄豬骨唔係好有蕃茄味,唔夠鮮甜。-冷烏冬三食:有驚有喜,又係果句,烏冬本身係無得彈。。。D汁就:1) 溫泉蛋汁令烏冬更滑,可惜淡而無味。2) 合鴨汁有麻醬味,但令到烏冬唔凍唔熱咁,口感變差。3) 山芋汁,最唔知佢想點,食完都唔知有咩感覺。。。-另加墨魚餅:我食唔出同出面魚蛋粉果D潮州魚蛋有咩分別。。。分別係個價錢LOR。。。賣成$65...好不其然會同赤丸比較,個人認為除烏冬外quality 同赤丸差唔多(但個人反而鍾意赤丸既蕃茄湯多D),所以其實都有D失望。。。尤其係你要諗下佢既價錢貴成3倍。。。仲要排隊等咁耐。。。可能鍋物會比較好啦,下次有機會先再試~
個人都幾鍾意食烏冬,平日都有去開赤丸食。
黎到梗係要試烏冬啦,所以就Order 左一冷一熱:
-赤豚肉蕃茄豬骨熱湯稻庭:
-冷烏冬三食:
有驚有喜,又係果句,烏冬本身係無得彈。。。D汁就:
1) 溫泉蛋汁令烏冬更滑,可惜淡而無味。
2) 合鴨汁有麻醬味,但令到烏冬唔凍唔熱咁,口感變差。
3) 山芋汁,最唔知佢想點,食完都唔知有咩感覺。。。

可能鍋物會比較好啦,下次有機會先再試~
墨魚餅,無驚喜。
赤豚肉蕃茄豬骨熱湯稻庭,略為遜色。
冷烏冬三食
山芋汁,合鴨汁,溫泉蛋汁。勝在名改得好。
2010-01-29
$150 (Dinner)
冷烏冬三食
山芋汁,合鴨汁,溫泉蛋汁。勝在名改得好。