2018-02-06
今晚係一個幾開心嘅晚上,唔小心去咗一間幾唔錯嘅美國餐廳!話說我個好朋友堅持話要同我去APM度買新衫過年,新衫就買唔到喇,但係體力已經消耗了不少,需要快啲食嘢補充元氣。於是佢就帶我去呢間餐廳食飯,佢之前來過話唔錯,見到個名,記番起有另外一個住觀塘嘅朋友都有推介過。食得美國錯當然要試吓佢啲nachos粟米片焗到好脆!有一層芝士,上面有三種典型的醬料分別係牛油果醬同埋辣醬同埋,我最鍾意嘅配搭就係牛油果醬加sour cream,軟滑濃郁又有少少酸味。大蝦扁面,碎蝦乾白酒汁意粉個賣相都幾可愛,幾粒蝦肉圍圈咁樣圍住啲意粉。顏色看上去平淡,但係味道係好豐富的!入口之後,先有少少淡淡的酒香,再加上香濃嘅蒜味,然後再過三幾秒,辣椒繼而發揮佢嘅作用,喺口腔滲出一股辣勁!食食吓食到啲蝦乾,幾好嘅配搭,令到意粉多一重滋味。最令我驚喜嘅就係呢度有兒童餐!估唔到呢頭嘅餐廳都可以咁children friendly ,我幫我仔點左番茄肉醬通粉,係超好食!我個仔食咗兩啖之後已經唔肯再比我食佢碗野,驚死分薄左。芝士焗西蘭花唔鍾意食菜嘅小朋友,都可以因為上面嘅芝士肯食幾舊。叫咗杯tropical summer👍🏻甜度適中
食得美國錯當然要試吓佢啲nachos
大蝦扁面,碎蝦乾白酒汁
芝士焗西蘭花
唔鍾意食菜嘅小朋友,都可以因為上面嘅芝士肯食幾舊。
叫咗杯tropical summer👍🏻甜度適中,幾refreshing 的飲品!
最後想讚下呢度嘅服務人員態度好好,每一個都好殷勤的服務,而且點菜嘅時候有提醒我菜式係辣嘅,怕唔怕小朋友唔適合,而且我個仔行近個暖爐,有關心佢怕佢燙傷,每一個都好好服務,係整體都表現得好好的團隊。