2023-06-04
🌶️🌶️🌶️港九新界都有分店,餐廳格局超級似大陸感覺,但係食四川烤魚,好味最緊要每款菜式都有唔辣、bb辣、小辣、中辣、大辣俾大家選擇仲要係實牙實齒,免茶錢、免前菜花生錢、免加一麻辣烤魚-清江魚 ($318)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻招牌麻辣烤魚一定要試,簡左小辣,比起譚仔小辣,佢既少辣比較輕微,滾起香噴噴整條魚都好大條,肉質好滑,唔鞋唔腥👍🏻👍🏻👍🏻食完未至於好頸渴要狂飲水,亦都唔覺重味精有好多配菜:薯仔、金菇、寬粉、大豆芽、豆腐、豆份量好多3-4人食都無問題,如果2人食就可能食唔到其他菜式上湯娃娃菜($68)娃娃菜好清甜,可能食左辣野關係,有唔辣既上湯娃娃菜中和返,而且有皮蛋調味,的確係唔錯既選擇酸辣土豆絲($68)每次食川菜都會叫,份量超大碟,顏色好吸引,質地唔會好淋,辣味多過酸味,要黎餸白飯真係無得輸👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻揚州炒飯($78)炒飯有鑊氣,飯都粒粒乾爽,味道唔咸,中菜館炒粉麵正常都唔會差,同枱唔想食辣既朋友都可以有多一個選擇
每款菜式都有唔辣、bb辣、小辣、中辣、大辣俾大家選擇
仲要係實牙實齒,免茶錢、免前菜花生錢、免加一
麻辣烤魚-清江魚 ($318)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
整條魚都好大條,肉質好滑,唔鞋唔腥👍🏻👍🏻👍🏻
食完未至於好頸渴要狂飲水,亦都唔覺重味精
有好多配菜:薯仔、金菇、寬粉、大豆芽、豆腐、豆
份量好多3-4人食都無問題,如果2人食就可能食唔到其他菜式
上湯娃娃菜($68)
酸辣土豆絲($68)
揚州炒飯($78)