有同學介紹大埔呢間放題俾我,話啲嘢食幾特別同埋種類好多。我一入座就覺得座位私隱度好高!菜單都真係好多嘢食😍第一下就已經比「馬來西亞冷榴槤」同「馬來西亞烤榴槤」吸引住🥺我中意食冷榴槤多啲,肉質厚實呈金黃色,口感食落好軟滑,榴槤嘅「臭」超濃郁😍😍榴槤都係任食唔嬲的!🎣刺身三文魚肥美到傻!赤蝦、甜蝦、泰式生蝦都好新鮮,口感爽口彈牙,肉質有淡淡嘅甜味,一啲雪藏味都冇,放題嚟講呢刺身質素算係好高😳🍣壽司必食鵝肝壽司,細嫩肥美,油脂豐富、赤蝦壽司🦐,肉質晶瑩剔透,新鮮彈牙、魚子壽司、三文魚壽司,好creamy!鰻魚玉子燒有驚喜🤩🔥燒物-蒜蓉烤生蠔,生蠔冇海鮮嗰種腥腥嘅味道,反而有股鮮甜,食完滿口蒜鮮香味😜。-牛舌好爽口,但絕對唔會咬唔郁,幾重牛味!-燒菠蘿超多汁水,好甜😭食咗幾碟😂-燒魷魚,愛辣人士必吃🥵真係幾辣🇯🇵日式小食-免治雞肉串,個醬汁甜甜地幾好食,啖啖肉-蝦、南瓜天婦羅,炸粉好薄,亦唔似係擺咗好耐攤凍曬嗰啲仲有食咗避風塘炒海鮮,入面有至少五種海鮮,好惹野、炒硯、炒牛柳粒,今次只係食咗好少一部份,種類實在太豐富,下次會想試下其他手卷、壽司、熟食,見到餐單有榴槤壽司,下次留肚食!

🎣刺身

🍣壽司

🔥燒物
-牛舌好爽口,但絕對唔會咬唔郁,幾重牛味!
-燒菠蘿超多汁水,好甜😭食咗幾碟😂
-燒魷魚,愛辣人士必吃🥵真係幾辣

🇯🇵日式小食
-免治雞肉串,個醬汁甜甜地幾好食,啖啖肉
-蝦、南瓜天婦羅,炸粉好薄,亦唔似係擺咗好耐攤凍曬嗰啲