2016-12-18 182 views
之前食過銅鑼灣嘅鉄人旨花鐵板燒,印象深刻,知道原來而家響西環開咗一間食刺身飯嘅分店,二話不說又衝左過嚟!先來一碗大蜆麵豉湯,飲落有驚喜!好豐富嘅蜆味!麵豉湯底不太咸。飲落每啖充滿鮮味!主角當然係魚生飯,叫左海鮮山丼,有加拿大馬糞海膽,三文魚籽,呑拿魚腩蓉加牡丹蝦。海膽又大又creamy, 一口食唔哂,魚籽粒粒鮮甜味美,咬開後鮮味湧入喉嚨。呑拿魚腩蓉好滑,牡丹蝦彈牙膠質重,溶入呑拿魚腩蓉中好match!!小食要左喜之次,200蚊有找,平時起碼$800,可能呢款比較細,但肉質都好彈牙。魚肉燒過後有小小焦香。燒得金黃,小小脆。埋單都係400有找,感覺有質素之餘好抵!

魚肉燒過後有小小焦香。燒得金黃,小小脆。
埋單都係400有找,感覺有質素之餘好抵!