👩🏻‍💻實試OpenrRice其中最多人收藏餐廳無做research情況下被朋友帶去食,餐廳開喺樓上鋪,係少有係區內無咩裝修嘅餐廳,環境企理幾熱鬧,行入去見到每枱嘢食都幾大份睇落幾開心仔😍🌋火山排骨 (HK$228)幾乎每枱都會叫,上枱係幾震撼🤣,餐廳提供即棄手套同垃圾桶,幾細心✅,我第一次食,無得同其他餐廳比較,肉質保持到唔柴,易拆骨😋,微香料味揀左甜辣口味,似濃郁啲嘅甜酸汁,帶有蔬菜甜味,小朋友應該都啱食🙂‍↕️P.S. 份量好大,2個人食唔晒最後打包咗炸蝦餅🍤 (HK$88)你想像到嘅味道,即炸的😂🥗泰式青木瓜沙律 (HK$88)辣度應該有X仔中辣,由青木瓜到豆角至腰果都脆身,幾開胃,夾埋火山排骨啲肉一齊食口感一凍一熱,一脆一淋幾好👍🏻🥭芒果糯米飯 (HK$88)上枱已經見到芒果比較生,果然甜度爭啲,椰汁唔夠補救,糯米飯有加分,熱辣辣出煙💨,有煙韌米香,好舒服感覺🤤珍多冰&龍眼冰 (每款HK$36)2杯都足料,新鮮龍眼感覺比出面比得多✨總結:整體好味,係芒果小小失望,價錢唔平,無乜特別記憶點,下次未必會專登去食,每區泰菜都有好多選擇🙆🏻‍♀️
👩🏻‍💻實試OpenrRice其中最多人收藏餐廳
火山排骨

🌋火山排骨 (HK$228)
P.S. 份量好大,2個人食唔晒最後打包咗
炸蝦餅

炸蝦餅🍤 (HK$88)
你想像到嘅味道,即炸的😂
泰式青木瓜沙律

🥗泰式青木瓜沙律 (HK$88)
芒果糯米飯

🥭芒果糯米飯 (HK$88)
珍多冰&龍眼冰

珍多冰&龍眼冰 (每款HK$36)
2杯都足料,新鮮龍眼感覺比出面比得多

✨總結: