2020-10-26
之前睇到有youtuber介紹 今日終於有機會試下☺️見到周圍食肆都開始要排隊 我地就早少少6:30左右就入去 點知都係得返一至兩枱位👇🏼見到啲師傅都係講普通話溝通 所以唔肯定係唔係日本人 👇🏼拉麵同飯都有得揀 加$20變套餐 檸茶加小食第一次嚟梗係試吓啲招牌嘅黑武士同白武士先👇🏼黑武士醬油風拉麵 個湯底比較濃味 唔係味精重嗰隻 豚肉夠淋 👇🏼白武士櫻花蝦豚骨拉麵 湯底比較清 櫻花蝦襯托同埋個湯底我比較鍾意呢個 👇🏼最緊要真係試埋呢個炸雞 雖然跟餐得兩件不過食落好似四件嘅份量 😆仲要個炸皮真係炸到啱啱好 新鮮得來唔會太厚仲有樣嘢就係佢個檸檬茶 真係好耐冇飲過檸茶咁好飲 甜度同茶嘅比例都好好 拍得上係台式飲品鋪賣既茶重點係散嗌都係$10一杯 真係寧願買呢個都唔買樽裝嘢飲 抵到爛👇🏼埋單百幾蚊 良心舖頭同真心高質!希望keep到水準啦
👇🏼見到啲師傅都係講普通話溝通 所以唔肯定係唔係日本人
👇🏼拉麵同飯都有得揀 加$20變套餐 檸茶加小食