2018-03-20
位於上環同中環中間嘅小店,晚上好安靜適合想安靜傾吓計食下晚餐嘅客人。由於朝頭早已經飲咗兩杯所以我哋就冇叫Cocktail見到佢餐牌都幾多特色嘅飲品下次都可以試試。餐牌上選擇都幾多,頭盤主菜都有十幾廿款。旁邊都見到佢哋嘅staff好似喺度研究緊新嘅嘢食幾得意。頭盤我哋叫咗crab cake ,剛剛炸起嘅蟹餅外脆內軟。一絲絲嘅蟹肉係脆脆外皮內。非常之配搭而且口感不錯。後邊仲會有沙律醬可以點嚟食,如果餐廳可以安排多幾隻唔同嘅醬料就好啦。非常欣賞佢嘅洋蔥湯因為入邊真係有一絲絲嘅洋蔥,有口感之餘亦都可以有飽肚感覺。洋蔥的味道亦都唔會太搶。湯表面有一塊浸林左嘅麵包,吸哂洋蔥湯嘅味道非常好食,必點之選。另外我地點一個海鮮意粉,海鮮亦都新鮮而且份量都幾多,小小咸咸嘅味道,配上非常香嘅橄欖油,同埋少少香草嘅味道口感新鮮又唔會太油膩。意粉內有有魷魚,硯,青口鮮蝦等等海鮮,並有番茄仔配菜。點嘅時候想轉唔到佢嘅ribs半分已經咁大件,我哋兩個食唔晒,非常之多肉而且亦都鮮嫩。小小鹹香配合埋燒烤汁,一啖肉放喺口嘅感覺真係非常滿足。如果鍾意食肉類尤其是係ribs呢一個一定滿足到。旁邊仲會有薯條同埋粟米嘅配菜,薯條脆
餐牌上選擇都幾多,頭盤主菜都有十幾廿款。
旁邊都見到佢哋嘅staff好似喺度研究緊新嘅嘢食幾得意。
旁邊仲會有薯條同埋粟米嘅配菜,薯條脆口粟米亦都焗過,唔錯唔錯。