2017-12-27 1368 views
如果係灣仔搵食 想搵d地方靜d 我會建議去船街 船街好多食肆 中西東南亞既都有 你想食既就會係船街出現今日食呢間泰國野個環境唔錯,除左有indoor 都有outdoor 俾你揀 而且好靜 令人想放空既感覺 (唯一挑剔係冇靚景) 我地係食lunch ge 咁有個set你揀 都係頭盤 main dessert and drink la 都算抵食嫁 👍頭盤揀左豬頸肉 個口感唔錯 醬汁微辣 幫到手去提供多層次滋味去刺激味蕾😍主食我就嗌左咖哩鴨胸肉,只能說好辣 好鬼辣 所以除左咖哩味 其他味我都唔多食到 食得辣既可以去試甜品就嗌左 tako , 其實即係西米露? 滑滑地同甜 岩哂我 而且我對呢類型既甜品特別好 所以會建議大家揀呢個飲品方面 其實我本人好鍾意泰國奶茶 因為甜味夠 奶又濃 但呢間太甜啦總括黎講 係幾抵食 但你要食得辣同甜

豬頸肉

咖哩鴨胸肉

Tako

泰式奶茶

總括黎講 係幾抵食 但你要食得辣同甜
2017-12-12
$120 (Lunch)
豬頸肉
Tako