2011-11-26
本來是跟友人一起買了這間餐廳的四張團購優惠不過因為餐廳自行更加了團購的使用時間(改為11:00am - 7:00pm)所以便在是日要上班的日子,到這間店子KO它早在前天打電話預約這間買了很久團購優惠的餐廳本來想試一下巴馬火腿白松露油意式脆包,不過賣光了所以只好點煙燻三文魚忌廉芝士配 60% 裸麥芝蔴飲品則可以在當天用餐才點一到放工時間便出發跟我的公司真的很相近行了不到十分鐘便到達了一入餐廳(麵包店?!)便可看到整個格局,因為店子不大播放著輕鬆的音樂,挺舒服的一見到位外籍侍應過黎,我就同佢講我Book左既等我坐定之後就問我入咩,之後就入去廚房幫我準備啦雖然只有一排麵包架,不過每個籃都有兩至四款麵包不等坐左分零鐘到,我既沙律就黎到啦份量真係唔少,有麵包粒、生菜、煙肉、火龍果同匿埋左係底既蕃茄仔麵包粒係少許硬身既,同清爽既生菜係一流既拍檔蕃茄仔勁多汁,火龍果切得細得濟不過最重點係糖漬煙肉,有啲似係澳門食既豬肉乾不過帶有少少甜味,對於愛甜的我實在為一大愛食到一半,杯凍咖啡都送到黎本來想試下熱飲既,因為今日天氣比較涼之但係行到上黎又熱熱地、再加上之前食家既評語所以叫左凍啡一入口唔係想像中咁苦,咖
所以便在是日要上班的日子,到這間店子KO它
早在前天打電話預約這間買了很久團購優惠的餐廳
本來想試一下巴馬火腿白松露油意式脆包,不過賣光了
所以只好點煙燻三文魚忌廉芝士配 60% 裸麥芝蔴
飲品則可以在當天用餐才點
一到放工時間便出發
跟我的公司真的很相近
行了不到十分鐘便到達了
一入餐廳(麵包店?!)便可看到整個格局,因為店子不大
播放著輕鬆的音樂,挺舒服的
一見到位外籍侍應過黎,我就同佢講我Book左既
等我坐定之後就問我入咩,之後就入去廚房幫我準備啦 雖然只有一排麵包架,不過每個籃都有兩至四款麵包不等
坐左分零鐘到,我既沙律就黎到啦
麵包粒係少許硬身既,同清爽既生菜係一流既拍檔
蕃茄仔勁多汁,火龍果切得細得濟
不過最重點係糖漬煙肉,有啲似係澳門食既豬肉乾
不過帶有少少甜味,對於愛甜的我實在為一大愛
食到一半,杯凍咖啡都送到黎
本來想試下熱飲既,因為今日天氣比較涼
之但係行到上黎又熱熱地、再加上之前食家既評語
所以叫左凍啡
一入口唔係想像中咁苦,咖啡味唔太重
可以一試既
呢個時候主菜上碟啦,煙燻三文魚忌廉芝士配 60% 裸麥芝蔴
一入口食到啲黑椒味,好香
麵包皮係比較硬身(有啲似沙律既麵包粒)
三文魚好嫩,再加上帶有陣陣既忌廉芝士,好味
以$22呢個價錢食到咁豐富又自在既一頓午餐
個位外籍侍應係到掃緊地
要知道店既面積其實唔係好大
個垃圾桶又比較近我張枱
灰塵好易飛到過黎我呢邊
正所謂寧俾人知、莫俾人見
所以扣左少少分........
係舖頭坐左將近十五分鐘,只係得一位外籍女士幫襯
再加上隔離舖頭係有名既餐廳
有啲怕呢間舖頭會做唔住
希望佢地搵到生存既空間/招牌菜,可以留住客人既心啦