2022-02-07 1037 views
又到咗教廣東話嘅時間,估唔到呢間咖啡館,就喺正之前意外去過(訂咗位喺樓下嘅雪糕店,但去到冇開)嘅日式餐廳上面。呢間館外嘅通道,亦係有賣小物嘅,訂咗位,職員好好咁安排咗景色最好嘅窗邊位,由4樓一覽彌敦道嘅街景。因為起身未食晏,所以叫咗巴馬火腿松露意大利飯🍖🍄🍚($120)~通常意大利飯比較飽肚,份量都唔多,隻碟會比較淺,點知嚟到好大碟之餘,隻碟仲好深😆(補充番先,呢喥嘅碟設計都幾靚㗎)~好彩整得超好食,好creamy,又有青檸汁🍋解膩,溫度食到尾仲保持倒熱,值得一讚👍🏻結果我食得哂,而且唔算太飽$88 紐西蘭傳統蛋糕🧁~係比較少見嘅蛋糕,應該係用蛋白粉整脆外皮,入面有少少輕身同鬆化,偏甜嘅,比一般件裝蛋糕一定大,可能等於食兩大件~面頭有啲cream、藍莓🫐、士多啤梨🍓同奇異果🥝~建議大家有起碼有2個人分享先好試我今次冇叫嘢飲,啲水飲哂後,隔一陣,都有職員留意倒,幫我加咗幾次水嘅💧最後大家可以喺OpenRice買定$50嘅85折券,先上去食,每次係可以用2張,慳得就慳嘛😎

巴馬火腿松露意大利飯

紐西蘭傳統蛋糕

$88 紐西蘭傳統蛋糕🧁
~面頭有啲cream、藍莓🫐、士多啤梨🍓同奇異果🥝
~建議大家有起碼有2個人分享先好試

2022-02-04
$125 (Tea)
巴馬火腿松露意大利飯