2018-08-22 376 views
放假做乖女同媽咪兩個人去嘆茶,上次喺度食過晚飯覺得環境好舒適,所以就帶埋媽咪一齊黎喇!中午嘅環境又係另一種感覺,呢度中午時嘅落地大玻璃有充足嘅陽光照射,感覺好開揚,加上座位寬闊,可以好舒適咁嘆下茶。 午市唔算好多人,想靜靜地嘆茶呢度非常適合呢! 午市有套餐啦,散叫都有炒粉麵飯同埋點心,價錢合理...另外有啲特價點心添,幾抵食... 上次晚市食過谷飼豚肉叉燒飯,食過返尋味丫! 今次lunch都要食番佢!lunch嘅餐就配老火湯,價錢都相對相宜。$68就有一飯一湯大大舊豚肉叉燒,上枱已經好吸睛!媽咪平時唔好食叉燒都話呢度嘅叉燒非常好食,好嫩又甘香!老火湯係蓮藕湯,個湯好濃,夠溶,好足料!韮王原隻鮮蝦腸 腸粉晶瑩剔透,每件都夾住一隻非常大嘅鮮蝦! 蝦肉爽口彈牙,大大隻,啖啖肉!!鮮蝦香芒沙律卷 上枱熱辣辣,外皮好鬆脆,冇乜油,唔會好肥膩。配芒果沙律一齊食醒神開胃!北菇棉花雞 雞肉嫩滑,魚肚入曬味,正!鮮蝦拾菜春卷春卷炸得好脆口,又係冇乜油,值得讚 最後送甜品,係紅豆沙。熱辣辣,紅豆煮得好淋好溶,果皮味好香。呢度嘅點心全部都即叫即整,上台時熱辣辣,好新鮮!

午市有套餐啦,散叫都有炒粉麵飯同埋點心,價錢合理...

另外有啲特價點心添,幾抵食...

谷飼豚肉叉燒飯

老火湯係蓮藕湯,個湯好濃,夠溶,好足料!

韮王原隻鮮蝦腸

韮王原隻鮮蝦腸粉

鮮蝦香芒沙律卷
鮮蝦芒果沙律卷

北菇棉花雞
雞肉嫩滑,魚肚入曬味,正!

鮮蝦拾菜春卷
春卷炸得好脆口,又係冇乜油,值得讚

紅豆沙

呢度嘅點心全部都即叫即整,上台時熱辣辣,好新鮮!
$140 (Lunch)
谷飼豚肉叉燒飯
韮王原隻鮮蝦腸粉