2020-12-10
是日男朋友揀佐黎大坑食生日飯👫主打日式串燒🍢豐儉由人,鋪頭叫Kona皆因佢真係係corner位😗門面已經好日式同高雅!男朋友訂佐可以睇師傅燒串燒既位置,食下野又望下啲串燒慢慢變熟😂每樣食物店員都好有禮貌同耐心講解用料同點樣食,好細心💕加上每樣都好有賣相重質亦重視覺效果😍海膽伴龍蝦湯啫喱($168) 🌟🌟🌟我完全不好海膽的,覺得好腥,不過見佢signature就試試~一食係相當有趣既口感同味覺既刺激!睇佢細細碗,但入面係超級多份量既海膽,食得岀同平時我覺得腥既海膽新鮮好多👍🏻海膽加上用龍蝦湯整成既啫喱入口咸咸地,岀奇地好match!加埋紫色既花花又帶小小花香味,十分岀色同好特別👍🏻👍🏻👍🏻白蝦唐揚($88)🌟🌟🌟呢樣一定要襯熱食!!一定係即叫即炸🦐白蝦size比平時既蝦細,平時成隻炸既蝦頭都會苦苦地,通常都唔會食,但呢種蝦可以全隻色,炸粉又岩岩好唔太多,脆卜卜又唔油膩😍鴨肝芝士最中餅($108) 🌟🌟🌟🌟呢個又係挑戰食物配搭同味覺既食物😂岀面既芝士餅係乾身既,一邊係芝士一邊係鴨肝,加佐啲白蘭地,一啲都唔膩同好夾!有好多種口感係個口度😂唔識形容總之一定要試!😍😍😍松葉蟹肉忌廉餅($98)啖
海膽伴龍蝦湯啫喱($168) 🌟🌟🌟
白蝦唐揚($88)🌟🌟🌟
鴨肝芝士最中餅($108) 🌟🌟🌟🌟
松葉蟹肉忌廉餅($98)
啖啖真蟹肉,好rich!!
瞬間薰製日本雞頸肉($58/串)
呢個賣相100分!!用玻璃樽入住🍢再用火槍燒,樽蓋係用櫻花木,店員提醒焗住10秒就要開蓋🤣要好多條雞頸先做到一條串燒👍🏻👍🏻
日本山芋梅醬紫蘇($40/串)
質地爽脆,本身以為係林林地~加埋上面既梅醬好開胃!
和牛腹膜肉,雞胸軟骨同牛舌都正常味道,無乜特別印象。
食曬串燒後食返個壽喜燒風A4和牛丼配黑松露($168),有返啲米氣🤣和牛唔算太嫩但都好厚,加埋黑松露片都好夾👍🏻
臨尾仲要多串鹿兒島黑豚腩卷($58)😋我地覺得呢個應該第一round要嗌呀因為相對較油膩🐷味好重 加小小調味已經好好味👍🏻👍🏻睇住師傅好有心機咁燒!!
6點入座仲有8折!好滿足既一餐💓💓希望疫情快啲過去💪大家過返正常生活再周圍食野,香港人加油🙌🏻🙌🏻