2021-09-28
約咗幾個舊同事一齊食個飯吹吓水,其中一個介紹咗喺奧海城嘅Nathanhouse,佢話呢間西餐夠隱蔽,環境舒適,啱晒我哋幾個去敍舊。晚餐主打set dinner,二百幾蚊左右包餐餐湯/沙律、前菜、主菜同埋甜品,一人套餐會有多啲甜品嘅選擇,二人套餐就跟兩款前菜。首先係生蠔,經理極力推介我哋試吓,啲生蠔啱啱由澳洲smokey bay 新鮮運到,33蚊隻,我哋每人要咗一隻,果然好新鮮,唔會好重海水味。是日餐湯係忌廉南瓜湯,個湯幾creamy不過南瓜味淡咗少少;是日沙律係烤雞沙律,雞肉好嫩滑,加埋啲芝麻醬幾開胃。前菜有兩款,洋蔥圈同埋燒豬腩肉,洋蔥圈雖然望落炸到黑晒,但其實係用咗黑啤粉漿去炸,食落仲有少少黑啤味添,豬肉睇落肥但咬落唔會成口油,同生菜一齊個組合幾正。正餐有三款,分別係「西京燒比目魚柳」、「虎蝦香濃芝士意大利飯」同埋「美國黑安格斯肉眼扒」。個魚煎到金黃色,賣相唔錯,點埋佢隻醬汁甜甜哋幾好味;同事怕生肉所以塊牛扒要咗七成熟,肉味香濃,四個人分啱啱好;個飯好creamy但食完唔覺得滯,三個主菜都相當好。整體而言餐廳環境舒適,適合幾個朋友一齊嚟食餐飯。
整體而言餐廳環境舒適,適合幾個朋友一齊嚟食餐飯。