2018-09-23 162 views
今日誤打誤撞去左呢間位於圓方戲院旁既呢間Pantry,同朋友食左tea😋下午茶時間黎到,一攞張飛等左兩三分鐘就有店員帶我地入去坐。點餐用ipad但店員都會畀menu方便我地睇,而且ipad好易用,layouts好分明、好容易落左單👍🏼點左後飲品好快就黎啦,blended juice🍹賣相幾好,熱茶就好大杯🍵🤣因為一陣仲要食晚飯,所以唔夠叫咁多。叫左個炸蝦🍤卷同sautéed mushrooms 做咸點,蝦卷個網面好香脆,蝦味唔係好重,但成舊野食落口脆卜卜都OK既,而且個青檸辣椒汁好惹味,如果佢另上一碟sauce畀你點仲好,因為就咁淋喺蝦卷上份量有啲少😂🤪Sautéed mushroom意外地好食,個蒜頭味好香,炒得剛好又唔會過油或太濃味。👍🏼最後來的係pancakes🥞,佢名雖然唔係souffle pancake而係厚pancake,但個texture都係好鬆軟🤤👏🏼蛋味未算好香,但佢都幾軟同香,都合格。啲伴碟生果好新鮮,啲紅莓🍓黑莓都好大粒好靚😍可以一嘗👍🏼🤗

炸蝦卷配泰式青檸辣椒汁

Sautéed  Mushrooms

The  Pantry’s  Pancakes

可以一嘗👍🏼🤗
2018-09-23
$200 (Tea)
炸蝦卷配泰式青檸辣椒汁
Sautéed  Mushrooms