2022-10-18 1265 views
咁耐以來都冇試過馬鞍山呢間酒店樓下嘅Cafe因為平時經過都覺得冇乜特別,而且食開嘅嘢好少變反而係朋友提議之下瀨屎,因為見呢度環境舒服,啱晒而家天氣涼兩地露天坐,踩單車更加可以帶埋單車放喺側邊睇住早餐都係西式嘅選擇,都幾多同埋最後發覺原來佢真係上枱非常之靚仔,係比你想像中大份好多㗎我揀咗平時小食B嘅salmon egg 🍳 benedict平時嘅話我應該會揀B6嘅蕃茄豬牛滑蛋通粉,因為我好鍾意食蕃茄糖,而且早上好似食熱辣辣嘅嘢好啲,但係呢個又好似變咗平時食開嘅味道,今次就試吓啲新嘢啦!上枱勁靚仔!因為我叫咗佢醬另上,所以佢啲荷蘭醬就會係側邊,荷蘭醬好彩聆賞咋!因為整得麻麻地好熱而且冇乜檸檬味,只係蛋黃成份為主,冇乜其他感覺不過其他嘢都整得好靚仔,有一片煙三文魚同埋大概半個牛油果再加沙律菜新鮮好味!竹炭BBagel非常飽肚食唔晒🤣仲有杯乳酪喺側邊,點麵包食就唔會乾爭爭!水波蛋OK,留心蛋黃基本啦!不過個蛋香又唔係好強平時唔鍾意食牛油果嘅我又覺得咁樣配搭唔錯,而且牛油果係靚嘅配咗個杯咖啡我好快就飲晒啦🤣朋友嗌嗰份煙肉炒蛋茄汁豆配牛角包都好靚仔!好彩呢個份量唔大,搞到可以一齊食我嗰份唔使浪費呢
咁耐以來都冇試過馬鞍山呢間酒店樓下嘅Cafe
因為平時經過都覺得冇乜特別,而且食開嘅嘢好少變
早餐都係西式嘅選擇,都幾多

好熱而且冇乜檸檬味,只係蛋黃成份為主,冇乜其他感覺
新鮮好味!竹炭BBagel非常飽肚食唔晒🤣
仲有杯乳酪喺側邊,點麵包食就唔會乾爭爭!
水波蛋OK,留心蛋黃基本啦!
不過個蛋香又唔係好強
平時唔鍾意食牛油果嘅我又覺得咁樣配搭唔錯,而且牛油果係靚嘅
配咗個杯咖啡我好快就飲晒啦🤣

呢度係小店形式,早上唔係太多人手,所以效率會比較低,不過我哋食得好開心滿意,因為員工都好有禮貌,而且好友離開繁囂市集嘅relax感覺
下次會再嚟

另外一提,呢度好多嘢都係自助形式,譬如浸水,不過你絕對唔會覺得麻煩
因為成個空間都好舒服
Type of Meal