2018-06-14 65 views
今日同女人去打邊爐,發現一間唔錯的!店舖係鵝頸橋旁邊,算易搵到!呢間店係任食2.5小時,比一般的長半小時,已經很足夠,亦無咁講!佢有2款menu,一款有海鮮,另一款無。海鮮是368,無海鮮288,當然重要加10蚊醬料費!我地當然要海鮮啦!不過要注意的是海鮮不是任食,只會位上,當日無晒生蠔。我地要左冬瓜白肉卜卜蜆,超多蜆!就咁數有50隻以上,不過美中不足係有d蜆有沙!成個冬瓜掏空嫁!鮮味十足!之後黎海鮮船無生蠔,就比左魚我地,出奇地,魚十分滑!蝦很有彈性,比我地時隻腳仔重有少少郁!貴妃蚌和象拔蚌亦很新鮮,沒有雪味!青口就正常,無乜特別!帶子都好大隻,連殼掉落去已經唔洗放其他野!鮑象彈牙!最重要係佢好似幫你清埋內臟,十分抵讚!呢d手打東東,說真的都好食,尤其墨丸!十分新鮮好吃!之後來的就正囉!牛肉好正,簿簿的一下就得!即炸響玲十分正,大條到好似隻手臂咁長!不過食完都會好滯,重有即炸魚皮,脆卜卜,佢重加上淮鹽,更好食!不過我忘了影相!其他的有午餐肉,滑雞和滑牛,亦有花膠!滑牛特別好食!汔水自助,任飲!不得不提是白酒!白酒配海鮮十分合適!
佢有2款menu,一款有海鮮,另一款無。
海鮮是368,無海鮮288,當然重要加10蚊醬料費!

鮮味十足!
之後黎海鮮船
無生蠔,就比左魚我地,出奇地,魚十分滑!
蝦很有彈性,比我地時隻腳仔重有少少郁!
貴妃蚌和象拔蚌亦很新鮮,沒有雪味!
青口就正常,無乜特別!
帶子都好大隻,連殼掉落去已經唔洗放其他野!
鮑象彈牙!最重要係佢好似幫你清埋內臟,十分抵讚!

呢d手打東東,說真的都好食,尤其墨丸!十分新鮮好吃!
之後來的就正囉!牛肉好正,簿簿的一下就得!
即炸響玲十分正,大條到好似隻手臂咁長!
其他的有午餐肉,滑雞和滑牛,亦有花膠!
滑牛特別好食!

汔水自助,任飲!
不得不提是白酒!白酒配海鮮十分合適!
2018-06-10
$350 (Dinner)