2024-09-01
作為椰子控嘅我,想食依間甜品好耐,今日過寶琳飲茶,行咗一陣超市就嚟朝聖啦😍特濃開心果椰青凍 $65依個組合有齊我最鍾意嘅開心果加椰子,點可以唔叫,佢係用特製開心果椰子凍加開心果碎製成,杯開心果碎係另上,自己倒落去,儀式感滿滿🤩一開蓋已經聞到濃濃開心果味,加埋清甜嘅椰子, 感覺好清新一啲都唔膩😋米麻薯oreo椰子奶 $39依杯係芝士奶蓋珍珠小丸子+oreo粉+麻薯椰子奶,材料好豐富,oreo粉好香口,飲落有好多珍珠小丸子,唔會太甜,非常飽肚😅開心果奶蓋椰子水 $42依杯飲品好靚,味道好清新,奶蓋好滑,椰子水有天然甜味,好消暑!芝麻柚子雞翼 $33/5隻外脆內嫩,柚子香味十足,芝麻增添香氣,食唔停口😂下次要再嚟試下佢其他甜品先😍評分:最高為5分治癒度:👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️抵食度:💉💉💉💉翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺椰子星球將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓205-206號舖📍寶琳港鐵站A1出口5分鐘路程#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #dessert #甜品 #coconut #椰子 #TKO #將軍澳 #CoCoHu
特濃開心果椰青凍 $65
米麻薯oreo椰子奶 $39
開心果奶蓋椰子水 $42
芝麻柚子雞翼 $33/5隻
外脆內嫩,柚子香味十足,芝麻增添香氣,食唔停口😂
下次要再嚟試下佢其他甜品先😍
評分:最高為5分
治癒度:👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️
抵食度:💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺
椰子星球
將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓205-206號舖
📍寶琳港鐵站A1出口5分鐘路程
#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #dessert #甜品 #coconut #椰子 #TKO #將軍澳 #CoCoHunt #椰子星球