Chimac係中環碼頭,主打韓式快餐。有韓式主食套餐,例如韓國特色嘅炸醬麵、部隊鍋、辣炒年糕、泡菜豬肉飯等等;仲有韓式炸雞套餐!餐廳其實都有得堂食,不過其實地點好近海,於是同朋友買完外賣之後,行落一層樓梯,坐喺海邊食,望住海景夜景,吹下微微嘅海風,又開揚又舒服,我覺得都好不錯呀!建議大家都可以試下,都幾浪漫㗎,媾女最啱㖭😂🤣😛二人特攻炸雞盒套餐炸雞可揀無骨既炸雞腿肉($158) 或者 有骨炸雞($178)成個餐包:兩隻味嘅炸雞、兩款小食、兩款迷你飯、同兩罐飲品。揀左有骨炸雞,鐘意啜下骨,有咬口,香口一啲。味道就一款原味,另外一款揀咗蜂蜜焦糖蜂蜜焦糖又甜又脆,好味推介!迷你飯揀左韓式牛肉飯同泡菜豬肉飯,有啲牛肉汁又或者係泡菜撈飯食,兩個都不錯。小食方面揀咗薯條同炸紫菜捲。炸紫菜捲入面係啲韓式粉絲。成個餐又有炸雞又有飯又有小食,就算係大食男士我諗都一定夠飽!餐廳好細心,仲會提供埋手套,唔怕隻手污糟,可以放心用手食。咁啱就新年,買野食仲有CHIMAC 2023賀年揮春送添!😂
Chimac係中環碼頭,主打韓式快餐。

餐廳其實都有得堂食,
不過其實地點好近海,
於是同朋友買完外賣之後,
行落一層樓梯,
坐喺海邊食,
望住海景夜景,吹下微微嘅海風,
又開揚又舒服,我覺得都好不錯呀!
建議大家都可以試下,
都幾浪漫㗎,媾女最啱㖭😂🤣😛

二人特攻炸雞盒套餐

成個餐包:兩隻味嘅炸雞、兩款小食、兩款迷你飯、同兩罐飲品。

揀左有骨炸雞
鐘意啜下骨,有咬口,香口一啲。
味道就一款原味,另外一款揀咗蜂蜜焦糖
蜂蜜焦糖又甜又脆,好味推介!

迷你飯揀左韓式牛肉飯同泡菜豬肉飯,
有啲牛肉汁又或者係泡菜撈飯食,
兩個都不錯。

小食方面揀咗薯條同炸紫菜捲。
炸紫菜捲入面係啲韓式粉絲。

成個餐又有炸雞又有飯又有小食,
就算係大食男士我諗都一定夠飽!

餐廳好細心,仲會提供埋手套,
唔怕隻手污糟,可以放心用手食。

咁啱就新年,
買野食仲有CHIMAC 2023賀年揮春送添!😂