2022-08-07
🇭🇰Hong KongAverage expense pp: HKD$300-400+📍Address:ENSŌ , Kennedy Town靠海超級推介日本串燒,相當有日本🇯🇵既感覺。餐廳設有bar枱,可以即席睇師傅燒串燒~當然第一推介係比鰻魚控,蒲燒鰻魚肥美厚身,鰻魚口感軟綿,炭燒醬汁香濃惹味。另一必試係自家製免治雞肉棒,雞肉點上雞蛋漿,真係一絕!作為牛控,我強烈要求一定要點牛舌!牛舌厚身爽口,咬落滲透香濃牛味同油汁,基本嘅鹽調味已經好好食。鹿兒島A4和牛串,用上高質牛肉,當然美味,散發牛油脂香,食完想點多串!特色串燒例如鵪鶉蛋、日本絹豆腐、煙肉荔枝同埋煙肉蘆筍,煙肉同埋荔枝呢個組合真係意外地配搭,真係值得試試。個人特別喜歡黑松露炸薯條,黑松露醬特別多,加上薯條即叫即炸,香脆惹味。食串燒再點上一杯薑啤🍻,對住個海景吹吓水,又真係幾寫意
📍Address:ENSŌ , Kennedy Town