2016-03-15
今日我去既果間爭鮮外帶壽司係廣福道上,火車轉巴士路過兩間壽司店,一件係大埔墟站對面既魚尚,一間就係尼一件爭鮮,岩岩係魚尚買了一盒牛肉肉絲,不是很滿足,於是路過爭鮮既時候又入去行下,質素明顯同我岩岩睇完既魚尚壽司唔一樣,同埋尼一間爭鮮細盒壽司丼飯種類比大埔中心果間多,仲有很多種小菜,下次我要拋棄大埔中心果間喇,因為尼一間多好多選擇。因為我已經買左壽司,所以就諗住簡一盒小菜,於是簡左熱量唔高既青口,12蚊,有12隻,即係1蚊1隻。保質期得一日,今日一定食洗,雖然有小小多,但係返去一試,即刻食洗,青口本身淋上甜辣醬,所以買單姨姨冇比豉油,青口幾新鮮(其實我都唔識分,但係味道唔錯且冇任何怪味)估唔到青口同甜酸醬好夾,唔錯唔錯!下次一定會再買,對於嫌煮海鮮太麻煩既我黎講真係好正。唯一唔好就係我拎返去既時候可能係咁晃,返去發現青口入邊d汁漏出黎下次我要再去,好鍾意尼一間爭鮮,特別係對比魚尚之後
下次我要再去,好鍾意尼一間爭鮮,特別係對比魚尚之後