2023-02-11 228 views
觀塘有唔少工廈都可以發掘好野食 上次黎開成運工業大廈試左另一間西餐 抵食又好味 😋 今次到佢另一層試一間由年輕人開的中式餐廳 🍴睇介紹見到好多人都點佢地的酸菜魚和去骨豉油雞 就決定試一試味道豉油雞加$10 配一碗白飯 雞肉好鮮嫩 豉油汁做得非常入味雞皮做得有點脆口 唔肥膩邪惡地令人都食埋落肚🤣酸菜魚雖然辣度冇得選擇 一開始有少少擔心 但食落發現都係小辣 最主要係食到麻的感覺 魚肉的嫩口少骨 湯底混合埋寛粉 豆卜 芽菜等等的配菜 十分抵食同飽肚 飲品方面點左百果柑桔蜜和白桃烏龍茶茶香清新解渴人均都係百鬆d 而食物質素都保持到一定水準 都係一間唔錯的工廈選擇P.S. 餐廳的營業時間去到8點 見到有部分人摸左門釘 如果要試記得七點左右抵達 就可以有充足的時間品嘗😎

豉油雞加$10 配一碗白飯
雞肉好鮮嫩 豉油汁做得非常入味