2018-03-25 651 views
今日行經深水埗,記起隱藏在深水埗街市3樓熟食中心內嘅越南粉,於是去尋找美食。由於係星期六4點幾時間,人流唔多,即時有枱,一坐底就即刻落單👍👍👍👍咖哩牛腩河,有咖哩同椰香味,但只有一丁丁點嘅辣,啱晒我啲唔辣得又想食咖哩嘅人。👍👍👍👍蕃茄蝦膠札肉檬粉,蝦膠彈牙,札肉正常,配蕃茄濃湯,回味無窮👍👍👍👍香煎豬扒,薄薄嘅豬扒煎到表皮微脆,每次食湯粉必加之選@$10件👍👍👍👍小食拼盆,想一次過食盡此店精選,非此拼盆莫屬,煎蝦餅,雖然材料相同,一放湯,一香煎,口味大不同,愛香口小食嘅我不會放過。米網春卷自己心頭好,用生菜+自醃蘿蔔😍😍😍😍。札肉正常。雞翼今次有點失望,只是香炸,欠了薄薄脆香嘅炸皮包裹,有啲失色。👍👍👍👍👍檸檬梳打,檸檬件絕對大手筆,每杯有5角,唔飲咖啡嘅另類選擇❤❤後感……雖然環境並非人人接受,但味道是集團店不比較的,期望之前時間,老闆及老闆娘再為我地帶回美食💪💪💪將會消失的美味

將會消失的美味

2018-03-24