2023-01-17 42 views
四寶食堂將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓137E號舖知道公司附近商場早排開左間茶餐廳,知道每日無論午餐定晚餐時段都好多人排晒長龍,今日趁有機會就同左同事過黎食Lunch ,睇下係咪真係咁正先經典常餐我地揀左沙嗲牛肉出前一丁,牛肉既醬汁香濃入味,好有誠意,另外仲有香滑炒蛋,同埋即叫即制香脆熱辣辣既奶油豬,好吸引瑞士汁炒牛河非常足料,牛肉都幾多而且好大塊,而河粉就炒得好乾身夠晒鑊氣,每一啖都充滿香濃既瑞士汁味道,但又唔會覺得太咸,值得一讚,估唔到呢個配搭係會咁match水門雞飯海南雞鋪滿左成個飯面,睇見已經流晒口水,雞肉非常嫩滑而且無骨,配合埋餐廳秘制既甜豉油,真係完美呀,另外雞飯會跟埋一個例湯,清清地都唔錯架
四寶食堂
將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓137E號舖