2018-09-13
今日得閒留係觀塘食LUNCH, 捉左個FD 帶我去食好野~佢就帶左我去呢間新野!正呀! 辣野呀..我中意呀!!!呢間店仔細細, 唔係太多位.. 我地兩個..點半去到, D人差唔多走就GOOD FIT!LUNCH $42-$44我見好多人食口水雞, 不過我唔想食飯, 所以揀左A 餐-- 豬扒酸辣撈米線.2:15 後好抵食.. $35 就食到..不過唔知會唔會賣哂...除左LUNCH SET 外, 重有呢D 自選車仔麵!重有其他唔辣既野食揀選豬扒酸辣撈米線$42+2 凍檸茶.難得係撈米線, 又幾吸引!!米線咁樣食又唔會浸到發脹~ 同埋唔驚係湯入面愈食愈辣~不過對食辣既黎講, 可能覺得唔夠辣, 唔緊要, 台面有辣油加..加左之後就岩岩好喇..朋友唔係太食辣既話, 呢個辣度就岩岩好.夠哂味!!!呢餐我都幾滿意, 可以ENCORE 既餐廳!同埋平時去食川菜既餐廳, 我成日覺得好有濃厚既大陸咪, 好似自己進入左大陸領域咁~不過呢度就冇呢個感覺, 所以我形容為" 入屋" 川菜~而且唔會全店都清一式只得辣野揀, 因為想食辣野既人好慘既, 要搵到志同道合既朋友先可一齊去, 咁呢度有辣有唔辣, 真係方便好
正呀! 辣野呀..我中意呀!!!
呢間店仔細細, 唔係太多位..
我地兩個..點半去到, D人差唔多走就GOOD FIT!
LUNCH $42-$44
2:15 後好抵食.. $35 就食到..不過唔知會唔會賣哂... 除左LUNCH SET 外, 重有呢D 自選車仔麵!
重有其他唔辣既野食揀選
難得係撈米線, 又幾吸引!!
米線咁樣食又唔會浸到發脹~ 同埋唔驚係湯入面愈食愈辣~
加左之後就岩岩好喇..
朋友唔係太食辣既話, 呢個辣度就岩岩好.
夠哂味!!!
呢餐我都幾滿意, 可以ENCORE 既餐廳!
不過呢度就冇呢個感覺, 所以我形容為" 入屋" 川菜~
而且唔會全店都清一式只得辣野揀, 因為想食辣野既人好慘既,
要搵到志同道合既朋友先可一齊去,
咁呢度有辣有唔辣, 真係方便好多~
下次黎又想食飯既話, 我會揀試口水雞!!!