2022-11-13 75 views
K11 呢間走藝術風嘅餐廳 @atumrestaurant 之前都有去過慶生,菜式擺盤全部都好精緻😍 今次再同朋友去食佢地個港女打卡tea set😆 🍭Afternoon tea set ($438/2 person)見到都會心動嘅擺盤,排得好工整,完全滿足到港女心😆 24件鹹甜點極精緻,看得人心花怒放😍 呢個餐仲包埋2大件我最愛嘅scone😍 同埋2杯嘢飲🍸✡︎鹹點鹹點有吞拿魚沙律杯、三文魚cream cheese、蕃茄蒜泥Parma ham、鵝肝柑桔醬撻、魚子醬蟹肉撻等~ 樣樣都好特別,最喜歡係三文魚cream cheese😍 食落好香滑!✡︎甜點甜點有紫薯撻、蜜柑撻、朱古力撻、檸檬撻、朱古力泡芙、紅莓泡芙、四色馬卡龍等,有部份甜點上面擺有食用花,好靚好精緻~ 多款式又細細件,可以一次過試多啲!好滿足!✡︎Scone我的最愛😍😍😍 好鍾意佢嘅size 真係英式high tea 食嗰類scone! 偏大件,牛油味好出好香,鬆軟唔黏口,仲有clotted cream 同仙人掌紅橙醬,後者偏酸,可幫助解膩~ ✡︎Green tea latte✡︎有機雜莓水果茶Tea set 仲包2杯飲品,gree

✡︎鹹點

✡︎甜點

✡︎Scone

✡︎Green tea latte
✡︎有機雜莓水果茶
Tea set 仲包2杯飲品,green tea latte 打卡able! 水果茶健康養生~

🍭 風乾火腿 • 馬蘇里拉 • 忌廉芝士脆飯煎餅($178)
呢個我好鍾意!話說我係好愛食飯焦,佢個脆飯煎餅煎到微金黄,口感好似食緊飯焦😍 仲有忌廉同芝士一齊煎,超香口好食!脆飯上擺風乾火腿同馬蘇里拉,又靚又好食!