2023-01-31 89 views
我係一個超鍾意睇海景食飯嘅人,將軍澳海濱附近呢間La Rosabelle 餐廳座入面係超華麗嘅古典歐陸風裝修,座出面就係望住將軍澳海濱,睇吓大家鍾意咩feel🧏🏻‍♀️其實入面同出面都好靚😍不過最後我都係揀左出面望海😬一路食lunch,一邊啲海風吹埋來,一路傾吓偈,感覺真係好寫意💕我見啲人客個個都邊食邊selfie📸呢度啲服務超好,侍應成日都幫我地加水同收枱都好密,好好禮貌超貼心❤️♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎♌︎我地order左2份Set Lunch💁🏻‍♀️餐湯(薯仔忌廉湯)呢個湯超好飲😋薯仔味濃厚Creamy👍🏻蝦春卷 呢個一定要叫,超香脆🤤啲蝦勁彈牙👍🏻炭燒紐西蘭羊架配薯蓉呢到啲羊架燒得香噴噴,肉質嫩滑,勁Juicy,薯蓉底🤤👍🏻炭燒美國西冷牛扒8安士牛扒肉味香濃😋西冷油脂比較少,所以唔會好膩,薯條份量超多藍莓士多啤梨奶凍我同我朋友好快就食晒😬奶香好濃郁,質地厚實,甜度岩岩好👍🏻

我地order左2份Set Lunch💁🏻‍♀️

餐湯(薯仔忌廉湯)
呢個湯超好飲😋薯仔味濃厚Creamy👍🏻

蝦春卷 呢個一定要叫,超香脆🤤啲蝦勁彈牙👍🏻

炭燒紐西蘭羊架配薯蓉
呢到啲羊架燒得香噴噴,肉質嫩滑,勁Juicy,薯蓉底🤤👍🏻

炭燒美國西冷牛扒8安士
牛扒肉味香濃😋西冷油脂比較少,所以唔會好膩,薯條份量超多

藍莓士多啤梨奶凍
我同我朋友好快就食晒😬奶香好濃郁,質地厚實,甜度岩岩好👍🏻

2023-01-30
$260 (Lunch)