2024-08-05
Ga Ten❤️ 滿有驚喜的澳南日料店🎏🏮🍣🥢..估唔到將軍澳南都有一間令人驚喜且滿有水準既日本料理店🎏,整間餐廳以和式設計,設有榻榻米獨立房間,私人包廂更有私穩適合約埋一班親朋好友來聚餐感覺一下和風料理呢!另外亦有開揚的戶外露天空間,想來吹吹海風chill 一下不妨可以坐到室外,感受一下夏日既微風喝一杯🍶 加配捨意。價錢合理,食物有質素,而且做緊Promotion (特定日子壽司 / 串燒 買一送一) 真係好吸引啊!😍而且埋單仲有現金卷送~真的非常吸引又抵食。🔸日本帆立貝海膽盛盒 $238(期間限定) 配漬物 味噌汁一客刺身有齊:清甜日本海膽、肥美帆立貝、鮮甜三文魚籽、綿密甜蛋,款款新鮮拼湊出鮮味滿滿的刺身盛盒,加上壽司飯同吃 一絕也!❤️🔸岩鹽蒜香燒羊架 $238(選用頂級紐西蘭法式羊架 Prime NZ Lamb Rack)肉質柔軟不太羶,而且有3塊羊架😍! 趁熱食羊味肉香更出~ 配:新鮮時令三點刺身、日式前菜、和風沙律、御飯、味噌汁、甜品 (配料一點都不馬虎 有誠意)🔸賀天招牌卷 (3本) $68Gaten Sign Maki 一向愛吃壽司卷物的我,又點會錯過,呢個組合有我愛吃既鰻
而且埋單仲有現金卷送~真的非常吸引又抵食。
🔸日本帆立貝海膽盛盒 $238
(期間限定) 配漬物 味噌汁
🔸岩鹽蒜香燒羊架 $238
肉質柔軟不太羶,而且有3塊羊架😍! 趁熱食羊味肉香更出~
🔸賀天招牌卷 (3本) $68
Gaten Sign Maki 一向愛吃壽司卷物的我,又點會錯過,呢個組合有我愛吃既鰻魚🖤,一口味道融和。
日本爐端燒 & 燒物很適合佐酒🍶,而且價錢不貴耶~
🔸蒜燒廣島蠔 $88 (即叫即燒 滿滿蒜香)
🔸牛舌 $58 (牛舌是串燒必吃之選 有咬口)
🔸蘆筍安格斯牛肉卷 $48 (牛脂香爆發🖤)
另外亦點選左點款自選壽司🍣,質素很可以~
🔸火焰北海道右口魚邊壽司 $38
🔸日本鮮帶子壽司 $38
🔸火焰三文魚壽司 $22
🔸三文魚腩壽司 $25
🔸海鰻壽司 $38
呢間已經bookmarked‼️ 下次要再來吃吃喔👅
×××[賀天 -Ga Ten Japanese Restaurant]×××