2021-10-12
今日放假,同朋友去左將軍澳行海旁😘,第一次去海天晉新商場,見到有間好美式裝修既西餐廳😋,同朋友忍吾住探探店😚環境又靚又舒適🥰-我都叫左虎蝦藜麥沙律🥗$128,入面係紅酒薈蘋果,饟左藜麥入去,但略嫌藜麥太小,沙律菜吾夠新鮮,仲有啲青蘋果蓉點綴,虎蝦都算彈牙👍🏻,賣相都吾錯,但好似同道菜式名吾太配,而價錢上都小貴-話晒餐廳好似係窩夫做主題,當然吾少得叫左份蟹逅窩夫$158😍,哇,非常特別呀,大大塊窩夫入面饟左蟹肉同龍蝦肉,每一啖都係蟹味,好鮮甜,側邊既沙律菜亦都已經調好味有柚子汁,好開胃👍🏻👍🏻窩夫口感偏硬左小小。-最後我地叫左個墨汁海鮮意大利飯$148意大利飯當然飯要煮到口感al dente,佢地係做到哩個效果😍,而且海鮮好多,有蝦,帶子,青口,蜆,魷魚等等,鮮甜香口😋份量十足👍🏻-野飲方面 我叫左杯戀愛之味$58😍,戀愛既感覺都返晒黎呀😋,酸酸甜甜,百感交集😘-
最後我地叫左個墨汁海鮮意大利飯$148