2021-11-27
又係happy firday,收工又同同事係將軍澳搵野食,結果係將軍澳中心1樓聞到好大陣肉香味,行到再望一望門市,坐無虛席,於是就決左一試。鋪頭就眼見就要自己搵位既,不過都唔係大問題,唔洗5分鐘已經有位。嗌幾多g,現場師傅即切即煎,雖然開放式廚房,但都唔會好大油煙牛扒清一色係medium rare鋪頭名已經說明一切,無得自己揀有小小可惜,不過都唔係大問題最後叫左個300g肉眼+溫泉蛋+白飯+味噌湯 食咁多野都唔洗200百蚊,算抵食。個餐等左10分鐘度就有啦,新鮮出爐既肉眼另捨香! 切開真係岩岩好medium rare 無多無少,食落口未到即溶既,但肉味都幾香濃,配日式酸梅醬食一啲都唔會滯,溫泉蛋好滑好爽口,鐘意撈飯食又得,放係扒到食又得,我就一啖食落口🤤 ,味噌湯算不過不失,唔會咸到好似味精湯咁總體黎講,係幾好食既一間餐廳,性錢都合理既,大家行經將軍澳中心不妨一試