2023-04-22
呢幾日keep住間中落吓停吓雨 好彩將軍澳咁多個商場連住 落雨想搵嘢食都冇難度🤭今次去咗天晉匯地下嘅一間泰國菜 小店經營 地方唔太大 但座位舒服仲有cushion 室外室內都有座位 冇落雨嘅話坐出面感覺都幾舒服☺️QRcode落單 重點係食物唔貴又高質 cp值⇧⇧⇧🍜泰式豬肉船麵 💰62船麵湯底甜甜哋味道香濃 豬肉份量都幾多 肥瘦適中 金邊粉係比較幼身同扁身 都幾吸湯 仲有啲炸豬皮香蔥 好夠味😋🍜雞肉冬蔭功湯金邊粉 💰62呢個冬蔭功可以揀辣度 我叫咗少辣 食落酸味較重 不過呢個酸辣湯底我都幾鍾意 下次可以叫中辣🌶️雞肉幾滑 同樣份量都唔少 仲有草菇車厘茄等配菜🐽豬頸肉 💰78食泰國嘢最愛豬頸肉 燒得幾爽脆香口 唔會太乾太嚡 酸辣汁味道都唔錯🤤🍢串燒 💰48串燒可以自由配搭三款 咁就雞牛豬各一 款款都肉厚大件 賣相好似燒得燶咗啲 但味道唔錯 除咗雞肉會比較乾啲 豬肉帶點焦香幾好味 牛肉都較推薦 沙嗲醬幾香花生味🥜🥭芒果糯米飯 💰58心形雙色糯米飯🫶🏻糯米飯煙靭軟糯 紫糯米飯硬硬哋較有口感 我就鍾意白色多啲🤭配上椰漿甜甜哋 食埋呢個甜品就飽晒🧋泰式奶茶 💰22一般飲嘅泰式奶茶都會好甜 但呢到就
🍜泰式豬肉船麵 💰62
🍜雞肉冬蔭功湯金邊粉 💰62
🐽豬頸肉 💰78
🍢串燒 💰48
🥭芒果糯米飯 💰58
🧋泰式奶茶 💰22
一般飲嘅泰式奶茶都會好甜 但呢到就冇咁甜 唔嗜甜嘅就啱晒
🧋泰式綠奶茶 💰38
超大杯 睇到都嚇親😂同樣地唔會太甜 比起奶茶多咗淡淡嘅茉莉茶香🍃